Kayik patlican
MALZEMELER
8 adet orta boy yumusak patlican
3 yemek kasigi suzme yogurt
2 dis sarimsak
yarim demet dereotu
1 tatli kasigi toz seker
yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi sirke
1 yemek kasigi zeytinyagi
kizartmak icin siviyag
HAZIRLANISI
3 adet patlicani birkac yerinden delerek
kozleyin. Kabuklarini soyup yikayin. Ayri bir yerde yogurdu cirpin. Zeytinyagini, limon suyunu, sirkeyi, sarimsagi,ince kiyilmis
dereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazirlayin. Patlicanlarla karistirin.
Kalan patlicanlari yikayip alacali soyun. Tuzlayip 10 dakika beklettikten sonra suyunu sikin. Kagit havlu ile kurutarak bol yagda kizartin. Kagit havlu uzerine alin. Daha sora servis tabagina koyun. Karniyarikta oldugu gibi
patlicanlarin karnini yararak hazirladiginiz sosu patlicanlara doldurun. Domates ve biberle susledikten sonra servise sunun.
Afiyet Olsun!