Kayisili pilav

MALZEMELER
2 su bardagi Amerikan pirinci
5 su bardagi tavuk suyu
1 adet tavuk budu
1 bas sogan (irice)
4-5 adet mantar
1 corba kasigi kus uzumu
1 corba kasigi kuru uzum
1 corba kasigi badem
1 cay bardagi dogranmis kayisi
1 corba kasigi portakal kabugu (dogranmis haslanmis)
1,5 kahve fincani sivi yag
1,5 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi toz seker
1 cay kasigi tarcin
1 cay kasigi karabiber
Suslemek icin misket domates ve dereotu
1 adet yufka

HAZIRLANISI
Once ince dogranmis kuru sogan sivi yagda pambelestirilir, sirasiyla yine ince dogranmis tavuk budu (derisi haric) kayisi, uzumler, baharatlar ve pirinc ilave edilip 2-3 dakika kavrulur. Tavuk suyu ilave edilip (sicak) cok hafif ateste suyu cekene kadar pisirilir. Uzerine bir pecete ortulur 15-20 dakika demlendirilir. Sonra bir kek kab?na veya cukur bir kaseye bosaltilip hafif bastirilarak sekil almasi saglanir. Icine pisirilmis yufka serilen bir servis tabagina ters cevrilir, uzeridere otu ve misket domateslerle suslenir. (Alta serilen yufkanin kenarlari volanli bir sekil verilerek kumas havasi verilir.) (Buharlastirilmis tavuk suyuyla hafif islatilir.)

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz