Keskek

MALZEMELER
1 adet gerdan
Yarim kilo asurelik bugday
1 bas sogan
Az tuz, karabiber
1,5 litre su (6 su bardagi)
2 yemek kasigi tereyagi
Cay kasiginin ucuyla kirmizi biber

HAZIRLANISI
Gerdan 1,5 saat kadar, iyice yumusayincaya kadar haslanir. Haslandiktan sonra bir kepceyle tencereden alinir. Diger tarafta asurelik bugday et suyuna atilir, 1-2 kere tahta bir kasikla cevrilir. Suyu az ise uzerini 1 parmak ortecek kadar su ilave edilir. Yeterince tuz konur. Ilinmis olan gerdan ince ince didiklenir, yemegin icine atilir ve dovermis gibi bugdayla etin birbirine yedirilmesi saglanir. Koyulastigi zaman servis tabagina alinir. Uzerine tereyaginda eritilmis kirmizi biber dokulur.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz