Kilic sis

MALZEMELER
1 kg kilic baligi filetosu
Yarim cay kasigi toz karabiber
Yarim corba kasigi domates salcasi
Yarim su bardagi zeytinyagi
Yarim tatli kasigi tuz
Yarim rendelenmis kuru sogan
1 corba kasigi limon suyu
1 dilimlenmis limon
1 dis sarmisak, dovulmus
15 defne yapragi, kucuk boy
2.5 carliston biberi
2.5 defne yapragi
2 domates

HAZIRLANISI
Balik filetosunu yaklasik ucer santimlik kupler halinde duzgunce dograyin. Domatesleri dilimleyip cekirdeklerini ayiklayin. Carliston biberi dilimleyin. Baliklari bir kap icine yerlestirin. Marinat malzemesini baliklarin uzerine koyup elle karistirip, 20 dakika kadar bekletin. Metal sislere kisi basina dort parca balik, aralarina da birer defne yapragi, domates dilimi, carliston biber ve limon dilimi dizin. Sislere gecirme islemi bitince, marinat malzemesinin kalanini da uzerine dokerek 5 dakika kadar bekletin. Izgara hazir oldugunda sisleri pisirmeye baslayin. Piserken, kuru olmasin diye, bu karisimdan firca ile baliklarin uzerine surebilirsiniz. Pisen baliklari 1/2 limon, yesil salata ve haslanmis patatesle birlikte sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Сайт управляется системой uCoz