Kisir

MALZEMELER
1 su bardagi Ince Bulgur
2 adet Kuru Sogan
2 adet Domates
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Nane
1 bag Taze Sogan
1 cay bardagi Zeytinyag
1 bardak Su
1 tatli kasigi Biber Salcasi
1 Limon Suyu (ya da varsa 1 cay bardagi Nar Eksisi)
Tuz, Kara Biber, Kirmizi Biber
Marul yapraklari ve/veya asma yapragi ile servis yapilir.

HAZIRLANISI
Kuru soganlar zeytinyaginda hafifce pembelestirilir. Salca eklenir ve ezilir. Ustune ayni anda bulgur, tuz, karabiber, kirmizi biber, limon suyu, ufak ufak dogranmis domatesler ilave edilir. Pisirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ates kisilir. Bulgur suyunu cekince ocaktan alinir. Ufak ufak dogranmis taze Sogan, maydanoz, nane eklenir. Limonu (Nar eksisi) ilave edilir karistirilir. Servis tabagina konur.

Afiyet Olsun!

Сайт управляется системой uCoz