Kiymali ispanak
MALZEMELER
1 Kg ispanak
2 Adet orta boy sogan
250 Gr orta yagli kiyma
2 Corba kasigi tereyagi yada margarin
1 Su bardagi pirinc
1 Corba kasigi domates salcasi
1 Su bardagi sicak su
Tuz
Karabiber
HAZIRLANISI
Ispanagi temizleyip, yikayin.
Kuru soganlarin kabuklarini soyup, ince ince dograyin.
Derin bir tencerede yagi eritin.
Kiyma ve sogani ilave edip kisik ateste arada bir karistirarak kiymanin biraktigi suyu cekene kadar pisirin
Daha sonra onceden yikadiginiz pirinci,salcayi ve suyu ilave edip, karistirin.
Tenceredeki karisim kaynamaya baslayinca ince ince dogradiginiz ispanaklari koyup tencerenin kapagini kapatin.
Pirincler yumusaincaya kadar (10-15 dakika) pisirin.
Istege bagli olarak yogurt ile servis yapin.
Afiyet Olsun!