Kiymali pide
MALZEMELER
4 su bardagi un
1 su bardagi ilik sut
40 gr yas maya (1 kibrit kutusu kadar)
1 adet yumurta sarisi
1 adet yumurta
1 kahve fincani eritilmis margarin
2 corba kasigi siviyag tuzkarabiber

HAZIRLANISI
Ilik sutte mayayi eritin ve kabarana kadar bekletin. Margarini eritin. Unu derin bir yogurma kabina dokun. Ortasini acin ve erittiginiz margarinin bir kismini, yumurtayi, mayali sutu ve tuzu ekleyin, yogurun. Yogurdugunuz hamur kulak memesi yumusakliginda olmalidir. Uzerini nemli bir bezle ortup iyice kabarana kadar ilik bir ortamda bekletin. Sogani soyun ve kucuk kucuk dograyin. Sivri biberleri ve maydanozu da ince ince kesin. Eritilen margarinin kalani ile biber ve sogani kavurun. Kiymayi ilave edip karistirarak kavurmaya devam edin. Maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip iyice karistirin. Atesten alip ilinmasi icin birakin. Tezgaha un serpin ve hamuru burada yogurup 6 parcaya ayirin. Her parcayi merdaneyle oval sekilde acin. Ortalarina kiymali karisimi yerlestirin ve uzunlamasina olan kenarlarini uzerine kapatin. Uzerlerine bir firca yardimiyla siviyag surup 25-30 dakika kadar bekletin. Yumurta sarisini surun ve onceden isittiginiz 200 dereceli ayarli firinda 25 dakika kadar pisirin. Dilimleyip servis tabagina alin ve sicak olarak servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz