Kolay manti
MALZEMELER
1 adet yumurta
1/2 kg un
1 yemek kasigi tereyagi
200 gr kiyma
1 adet sogan
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz

HAZIRLANISI
Yumurta, un ve az suyla yumusak bir hamur hazirlayin. Hamuru yaklasik 10 dakika kadar dinlendirin ardindan oklava ile yufka seklinde acip kucuk karelere bolun. 2 saat kadar kurutun. Sogani kup kup dograyin ve tereyaginda kavurun ardindan uzerine kiymayi da ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alin. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatin ve hamurlari icine atip 10-15 dakika kadar haslayin. Haslama islemi bittikten sonra suzun ve servis tabagina lip uzerine kiymali icin yayin. Onun da uzerine maydanozlari kucuk kucuk kiyip yayin ve servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz