Kremali tavuk

MALZEMELER
1 adet derisi ,kemigi ayrilmis tavuk gogsu
yarim su bardagi krema
yarim su bardagi sek beyaz sarap
1 yemek kasigi zeytinyagi
3 dis sarmisak, dilimlenmis
4 dal taze feslegen
100 gr kurutulmus domates

HAZIRLANISI
Tavugu tuz ve biberle ovun. Yagi kalin dipli bir tavada kizdirip, tavugu ekleyerek altin sarisi oluncaya kadar yaklasik 5 dakika yuksek ateste kizartin. Sarmisagi ilave edin ve 30 saniye kadar daha pisirin. Krema, beyaz sarap ve domatesi ekleyerek kaynamaya birakin. Tavanin kapagi kapali olarak, kisik ateste, tavugu yumusayincaya kadar yaklasik 5 dakika pisirin. Tavadan alip servis tabaklarina paylastirin. Tavada kalan sosa feslegeni ialve edin ve sos yogunlasincaya kadar yuksek ateste 2-3 dakika pisirin. Istege gore tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarina paylastirdiginiz tavugun uzerine sosu dokun.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz