Kuruluk dolmasi
MALZEMELER
150 gr yagli dolmalik kiyma
8 adet kurutulmus patlican
8 adet kurutulmus kabak
8 adet kurutulmus kirmizibiber
2 kahve fincani pirinc
2 adet sogan
1 corba kasigi biber salcasi
1 corba kasigi domates salcasi
1/2 su bardagi su
1 adet limon suyu
1/2 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizibiber
1 cay kasigi tuz

HAZIRLANISI
Kurutulmus patlican, kabak ve biberleri ayri ayri haslayin. Biberleri sicak su ile islatarak sismesini saglayin. Patlicanlari ve kabaklari ayri ayri tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumusamasini saglayin. Hafif hasladiginiz kurutulmus sebzelerin suyunu birkac kez degistirdikten sonra suzgece alin. Diger tarafta kiyma, pirinc, biber salcasi, domates, kirmizibiber, tuz, karabiber, ve yemeklik dogranmis sogani karistirarak dolma icini hazirlayin. Sebzelerin icini doldurun. Tencereye patlican, kabak ve biber sirayla dizin. Dolmalarin pismesini saglayacak su ve limon suyunu ilave edin. Dolmalar kaynayana kadar harli ateste pisirin, kaynamaya basladiktan sonra atesi kisin. Kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz