Kuzu budu firinda

MALZEMELER
1 kuzu budu (yaklasik 1 kg)
4 corba kasigi margarin
yarim kilo patates
1 kahve fincani domates salcasi
yarim kilo taze bezelye
8 yesil biber
2 bas sogan
2 havuc
tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Bes, alti bardak suya, kabuklarini cikardiginiz iki kucuk sogani atip kaynatin.Iyice yikadiginiz budu koyup, ara sira uzerinde biriken kopukleri de alarak, 30-35 daika kadar haslayin. Daha sonra budu firin tepsisinin ortasina yerlestirin. 3 corba kasigi margarini, kizdirarak salcayi ve soganlarini cikarip, suzdugunuz et suyunda bir iki tasim kaynatin. Tuzunu ve karabiberini kontrol ederek, kuzu budunun uzerine bulamac gibi gezdirin. Budun yanlarina, soyup ikiye boldugunuz patatesleri dizin ve orta siradaki firina surun. Bir tarafi kizarinca diger taraflarini cevirin. Bu arada yanlamasina dogradiginiz havuclari, tanelediginiz bezelyeleri ayri ayri haslayin. Ayirdiginiz bir kasik yagda, yesil biberleri de katarak sote edin. Et iyice pisip kizarinca, havuc, bezelye ve biberle susleyin. On dakika kadar firinda bekletip, servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz