Kuzu kaburga dolmasi
MALZEMELER
2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) butun olarak
Tuz ve toz karabiber

Dolma Ici:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 cay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlennmis elma
1 cay bardagi ceviz
1 cay bardagi cekirdeksiz kuru uzum
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi baharat

HAZIRLANISI
Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak duz bir tepsiye yerlestirin. Uzerine tuz ve biber serpin. Yanmamasi icin kemik uclarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve uzerini kapatmayin. 200 derece firinda 30 dakika sure ile kizartin. Diger tarafta genis bir tava icinde tereyagini eritin. Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin. Pirinc, elma, ceviz, kuru uzum, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis kaburganin icini bu malzeme ile doldurun. Uzerini folyo ile kapatin ve 15 dakika daha pisirin. Folyolari cikarin ve sicak olarak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz