Kuzu yaprak sarma

MALZEMELER
1 adet kuzu budu
250 gr salamura (ya da taze) asma yapragi
1 corba kasigi yemeklik margarin
2 adet orta buyuklukte sogan
250 gr dolmalik biber
1 cay kasigi tarcin
1/2 kg domates
karabiber

HAZIRLANISI
Kuzu budunun derisini ve yaglarini kasaba temizletin, kemiginden ayirin ve geri kalan lop etin, iki parcasini bir asma yapragina sarilacak irilikte dograyin. Kuzu eti parcalarini iyice yikayip suzuldukten sonra, ustune tarcin, karabiber ve tuz ekip kanstirin. Sogani cok ince dilimleyip, tuzla ovun. Domateslerin kabuklarini soyup cok iri olmayacak sekilde dograyin. Asma yapraklarinin ince ve iri olanlarini tercih edin. Yapraklarin saplarini diplerinden kesip bol suyla yikayin. Dolmalik biberlerin icindeki cekirdekleri cikartip, yikayin ve 1 cm eninde, yuvarlak dilimleyin. Bunlari hazirladiktan sonra asma yapraklanndan biri alin, yapragin parlak tarafi avucun icine bakacak sekilde elinize yayin, tuylu yuzun ustune iki adet lop et parcasini koyun. Bir tutam sogan ve biraz da dogranmis domates ilave edip, yapragin uclarini et ve diger malzemenin ustune dogru bohca gibi toplayin. Dolmalik biberin bir dilimini bohcaya yuzuk gibi gecirin. Kucuk bir tencereye hazirldiginiz bohcalari dizin, ustune bir su bardagi su, bir corba kasigi margarin ilave edin, tencerenin kapagi kapatin. Orta harli ateste iki tasim kaynattiktan sonra, kisik ateste, etler yumusayincaya dek pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz