Levrek filetosu kagitta
MALZEMELER
4 kisilik
4 adet levrek filetosu
1 tatli kasigi tereyagi yada margarin
1 tatli kasigi ince kiyilmis sogan
1/2 kahve fincani konyak
6 corba kasigi ince dilimlenmis mantar
1 kahve fincani beyaz sarap
2 adet orta boy kabuklari soyulup ince kiyilmis domates
1 adet defne yapragi
1 bag kiyilmis maydanoz
1/2 adet yagli kagit
HAZIRLANISI
Kagidi ikiye katlayip buyukce kalp bicimi kesin ve icini yaglayip muhafaza edin. Dibi duz bir tencereye veya tavaya tereyagini koyup kizdirin, baliklari koyup sogani serpin.
Baliklari bir dakika alt ust cevirin, konyagi dokup alevlendirin. Mantari ve beyaz sarabi, defne yapragini, tuzunu, domatesini ve balik suyunu ekleyip agzini kapatin. Agir ateste 8 dakika pisirin baliklari bir kaba kirmadan cikarin. Baligin kalan suyunu tahmini bir bardak olmalidir. Dazla ise biraz kaynatip cektirin ve atesten alin. Tereyagini ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karistirin. Kagidin yari kismina baliklari dizip sosunu uzerine dokun, kagidin bir yarisini uzerine kapatip kenarlarini kivirarak sarin. Firina girecek bir servis tabagina koyup ortadan hizli atesli firina surun. Kagit iyice kabarip renk alincaya kadar 3-4 dakika pisirip servis edin.
Afiyet Olsun!