Likorlu kurabiye
MALZEMELER
20 corbakasigi margarin
1.5 su bardagi tozseker
1 corbakasigi vanilya
1/2 corbakasigi likor
1 corbakasigi su
1 su bardagi un
1 yumurta aki
2 corbakasigi kakao
HAZIRLANISI
6,5 corbakasigi margarin veya tereyagi, unu ve suyu hamur haline gelene kadar yogurun. Hamuru rulo haline getirip 4-5 mm. kalinliginda kesin.
200 derecede yaklasik 6-8 dakika pisirin ve sogumaya birakin.
Kalan margarin ya da tereyagini, bir su bardagi toz sekerle karistirip, icine yumurta akini, kakaoyu ve vanilyayi ekleyin. Yumusayincaya kadar karistirmaya devam edin.
1/2 su bardagi toz sekeri, likoru, 1/2 yemek kasigi suyu karistirin. Onceden hazirladiginiz kucuk kurabiyelerin yarisinin ustune kakaolu karisimi surun.
Daha sonra kalan kurabiyeleri ustune kapatarak likorlu karisimi esit olarak paylastirin.
Afiyet Olsun!