Maklube

MALZEMELER
1 butun tavuk
2 adet patates
2 adet patlican
1 su bardagi pirinc
kizartmak icin siviyag
yeterli miktarda tuz

HAZIRLANISI
Once tuzlu suda tavugu haslayin,daha sonra patatesi ve patlicani istediginiz sekilde kesip kizartin. Ayri bir yerde yaginin suzulmesi icin bekletin, bu arada haslanmis olan tavugu kucuk parcalara bolun. Ayrica pirinci de sicak tuzlu suda islayin.Pisirilecek tencerenin teflon olmasi sart. Tencereye tavuklari dizin ve hafifce bastirin sonra sirayla patates, patlican ve yikanmis, suyu suzulmus pirinci de en uste gelecek sekilde tencereye dizin. En son tavugu hasladiginiz suyu yavasca tencerenin kenarindan kepce ile dokun, dilerseniz biraz tereyagida atabilirsiniz. Kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirin. Tavuklarin kizarmasi icin 5 dakika kadar daha ateste tutup atesi kapatin. Demlenmeye birakin, servis yapacaginiz zaman buyukce bir servis tabag?na ters cevirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz