Mayonezli levrek

MALZEMELER
1.5 kg levrek baligi
500 gr zeytinyag
1 demet taze sogan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
6 adet yumurta
2 adet limon
mayonez
4 adet patates
1 adet yesil salata
150 gr siyah zeytin
2 demet kirmizi turp
250 gr salatalik tursusu

HAZIRLANISI
Baliklari temizleyip, yikayin. Uzerlerini ortecek kadar kaynar su, defne yapragi, tuz, tane karabiber, maydanoz koku, yarim limonun suyu ve kabugunu ilave edip 30 dakika kadar kaynatip, pisirin. Baliklar soguduktan sonra derilerini ve kilciklarini cikarin, etlerini ufak parcalara ayirin. Patatesleri haslayip, kup kup dograyin. Taze soganin beyaz kismi cok ince kiyin. Salatalik tursusunu ufak karelere bolun, maydanozu ve dereotunu kiyin, hepsini beraberce mayonezin yarisi ve biraz tuzla karistirin. Servis tabagina balik sekli vererek yerlestirin. Kalan mayonezin bir kismi ile uzerini kapatin. Kati pismis yumurta, kirmizi turp, siyah zeytin, salatalik tursusu ve mayonezin geri kalani ile servis tabagini susleyip, servis yapin

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz