Mercimekli tavuk

MALZEMELER
1 adet tavuk
1.5 bardak yesil mercimek
1/3 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 tane irice dogranmis sogan
1 cay kasigi biberiye
4 corba kasigi un
8 corba kasigi margarin
2 bardak sut
nane
karabiber,tuz

HAZIRLANISI
Tavuk, tuz, karabiber (taze karabiber kullanilirsa 1-2 tane yeterli olacaktir.) ve 5 bardak suyu bir tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Pisince suyunu suzun. Soguduktan sonra derisini yuzup, kemiklerini cikararak, ince ve uzun parcalar halinde dilimleyin. Mercimekleri 3 bardak su ile 15-20 dakika kisik ateste pisirin, suzun. 2 corba kasigi margarini eritip, sogani da ekleyerek hafifce kavurun. Soganlarin oldugu tencereye mercimekleri, tuzu, biberi ve 1 bucuk bardak tavuk suyunu ekleyin, kapagi kapatin ve orta sicaklikta mercimekler yumusayincaya kadar 25-30 dakika pisirin. Mercimegi ve tavuklari, yagladiginiz sicaga dayanikli bir kaba kaba bosaltin. Baska bir kapta 5 corba kasigi margarini eritin. Un ekleyip, hafif ateste surekli karistirarak 5 dakika pembelestirin. Sutu ekleyin. Karisimi koyu kivama gelinceye kadar karistirmaya devam edin. Peynirin yarisini ekleyip, eriyinceye kadar karistirin. Karabiber, ve biberiye katin. Sosun koyulugunu tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Sosu ve kalan peyniri, tavuk ve mercimeklerin uzerine dokun. 30 dakika 180 C'deki firinda pisirip, servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz