Milas koftesi
MALZEMELER
1/2 kg kiyma
1 buyuk kuru sogan
1,5 su bardagi un
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
8 dis sarmisak
1 su bardagi haslanmis nohut
3 corba kasigi salca
2 adet limon suyu
25 gr margarin
kizartma icin sivi yap
bir miktar su
HAZIRLANISI
Kiyma rendelenmis sogan, karabiber, tuz ve un iyice yogrulur.Yumurta buyuklugunde parcalara ayrilarak, unlanmis zemin uzerinde ince uzun silindir sekli verilir. Hazirlanan bu seritlerden findik buyuklugunde parcalar alinarak
yuvarlatilir. Baska unlu bir tepsiye konarak koftelerin birbirlerine yapismamasi saglanir. Tavaya konan siviyag kizdirilip kofteler icine atilir ve pisirilir. Pisen kofteler yagdan cikarilip bir kenarda bekletilirken, derin
bir tencere ocaga konur,icine margarin,salca eklenip biraz kavrulduktan sonra onceden haslanmis 1 bardak nohut eklenir, birkac cevirdikten sonra kofteler eklenir. Ardindan malzemenin uzerine cikacak kadar sicak su
konup,agir ateste kofteler yumusayincaya dek pisirilir. Ayri bir yerde limon suyu ve dovulmus sarmisaklar karistirilip, yemek pismek uzere iken eklenir. 5 dakika daha kaynatilir. Servis yaparken uzerine dogranmis maydanoz konabilir.
Afiyet Olsun!