Misirli biber dolmasi
MALZEMELER
1 su bardagi Amerikan Pirinci
8 adet buyuk boy dolma biber
1-1/4 cay kasigi tuz
1 cay kasigi toz karabiber
400 gr. Konserve barbunya fasulyesi (suyu suzulmus)
300 gr. Konserve misir (suyu suzulmus)
1 bas orta boy dogranmis sogan
1 cay bardagi cekilmis ceviz ici
100 gr. Dogranmis yesil aci biber
1/2 cay kasigi toz kimyon
50 gr. Kasar peyniri (istege bagli)
Suslemek icin kirmizi biber halkalari

HAZIRLANISI
Biberlerin saplarini cikarin ve icindeki cekirdeklerini ayiklayip yikayin. Biberleri bir tencerede kapagi kapali olarak 5 dakika kadar haslayarak suyunu suzun. Biberlerin icini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin. Bir kabin icinde pirinc, fasulye, misir, sogan, ceviz, aci biber, kimyon ve 1 cay kasigi tuzu iyice karistirin. Biberlerin icini pirinc karisimi ile doldurun. Dolmalari firin kabina dizip uzerini folyo kagit ile ortun. 250 derece firinda yaklasik 20-30 dakika pisirin. Tepsinin uzerindeki folyoyu cikarip dolmalarin uzerine kasar peyniri serpistirin. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha firinlayin. Uzerini kirmizi biber ile susleyerek servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz