Narenciye marmelati
MALZEMELER
1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina)
1 lt su
2 cay kasigi limon tuzu
2 kg toz seker
HAZIRLANISI
Meyvalari ovarak yukandiktan sonra greyfrutu sekize, diger meyveleri ise dorde dilimleyin. Cekirdeklerini cikartip ince bir kumastan yapilmis bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvalari, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kirkbes dakika kaynatin. Cekirdek torbasini da suyun icine koyun. Kirkbes dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg seker ilave edip iyice karistin ve tencerenin kapagini ortmeden bir saat daha kaynatin. Marmeladin kivama gelip gelmedigini anlamak icin, bir tabaga kasikla damlatip parmaginizi icine hafifce daldinlir, eger pamagin cukurlastirip actigi yer hemen kapaniyorsa henuz olmamis demektir. Kivamina gelen mamneladin aldigi sekil hemen bozulmaz. Marmelat k?vama gelince cekirdek torbasini cikartip atin. Bir cay kasigi suda erittiginiz, iki cay kasigi dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanistirin. Bir kg meyve ile ortalama alti yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!