Ozbek pilavi

MALZEMELER
500 gr Amerikan pirinci
400 gr kuzu but (Kusbasi dogranmis)
3 adet orta boy havuc
1 adet kuzu sogan
1 su bardagi haslanmis nohut
Yarim paket margarin veya tereyagi
1 kasik biber ve domates salcasi
Tuz
Karabiber
3 bardak su veya et suyu

HAZIRLANISI
Pirincleri uzerine gececek kadar bir kasik tuz atarak sicak suyla islatiriz. Diger tarafta kusbasi dogranmis kuzu etlerini teflon tencerede pembelesinceye kadar kavururuz, uzerine yemeklik dogranmis sogani ilave edip bir iki defa ceviririz, hafif sararinca uzerine 3 cm uzunlugunda ince ince dogranmis havuclar ilave edilir. Bir iki defa da onunla cevrilir ve uzerine haslanmis nohut konulur. Uzerini gececek kadar su veya etsuyu ilave edilir. Tuz ve karabiber konularak once harli ateste sonra pilav goz goz olunca kisik atese alinarak uzerine havlu kagit pecete ortulerek demlenmeye birakilir. Sonra cukur bir kaseye doldurulup servis tabagina ters cevrilerek servis yapilir. Etrafi havuc rendesi ve nohutla suslenerek servis yapilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz