Pabucaki

MALZEMELER
5 adet yumurta
4 adet domates
1 adet iri sogan
5 adet iri patlican
2 cay bardagi zeytinyagi
1.5 tatli kasigi toz seker
2 kibrit kutusu buyuklugunde beyaz peynir

HAZIRLANISI
Patlicanlari boylamasina ortadan ikiye ayrin, bir sure tuzlu suda bekletip, hafifce sikarak tuzlu suda haslayin. Pistiginde yaglanmis bir tepsiye dizerek bir kasik yardimiyla iclerini cikarin, bir tahta uzerinde bicakla ufalayin.Diger yanda, rendelediginiz soganlari yagda kavrun. Daha sonra dogranmis patlican iclerini ilave edip, iyice kavrurarak pisirin. Sirayla ufak ufak dogradiginiz domatesler, beyaz peynir, seker ve tuzu katip bir sure pisirin. Atesten alip, yumurtalari tek tek bulamaca yedirin. Daha sonra hazirlanan bu ici, bir tepside kayik seklinde duran patlicanlann icine koyun. Uzerine bir miktar un serpip, fitinlayin. Soguk veya sicak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz