Pasa boregi
MALZEMELER
Yufkasi icin :
1 yumurta
1/2 cay bardagi su
biraz tuz
aldigi kadar un
ici icin :
100 gr kiyma
Yarim demet maydanoz
1 kucuk bas sogan
1 corba kasigi margarin (veya tereyagi)
biraz tuz
biraz karabiber
500 gr yogurt
bir yemek kasigi tereyagi
biraz kirmizibiber
HAZIRLANISI
Hamurun malzemesini karistirarak kulak memesi yumusakliginda yogurun. 4 esit parcaya ayirin. Yufkalari yaklasik 20-25 cm capinda fazla ince olmamak sartiyla acin. Aycicek yaginda kizartin.
Icinin hazirlanisi:
Kiymayi ve sogani iyice kavurun. Icine maydanoz, karabiber, tuz katin
Hazirlanan yufkalar az miktarda haslayin ve bir kat yufka bir kat ic olacak sekilde bir orta boy tepsiye koyun. Tepsinin icine cok az su koyarak hafif ateste demlendirin.
Uzerine bolca yogurt dokup uzerine kirmizi biberli tereyagi gezdirin.
Afiyet Olsun!