Pasha pilavi

MALZEMELER
1 kg yagsiz kusbasi dana eti et, dana
100 gr tereyag ( ya da margarin)
1 adet havuc, rendelenmis
1 tatli kasigi kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardagi pirinc
5 su bardagi su
2 adet sogan
1 tatli kasigi tuz

HAZIRLANISI
Dort su baradagi pirinci sicak su ile haslayin. Iki adet orta boy sogan, iki kasik yag ve tuz ile rengi sararincaya kadar kavurup, yikadiginiz kusbasi etleri katin, beraberce karistirin. Otuz dakika kadar buhar cikarmayan bir tencerede hafif ateste pisirin. Bu malzemeyi, genis tabanli bir pilav tenceresine bosaltin, uzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de ustune ince bir tabaka havuc rendesi ve bir tatli kasigi kimyon serpin. Daha sonra bunlarin uzerine haslanmis pirinci duzgun bir sekilde, esit dagilacak bicimde dokup, bes du bardagi kaynar suyu ve yagin kalan kismini agir agir dokup, agir ateste yirmi dakika kadar, pilav suyunu cekinceye dek pisirin. Atesten alip on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha genis bir tepsinin icine dikkatlice ters cevrip pilavi bosaltin ,servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz