Patates kebabi
MALZEMELER
500 gr yagsiz kiyma
1/2 kg patates
1 adet sogan
2 dis sarmisak
1 demet maydanoz
1/2 kg yogurt
bir cay bardagi sivi yag
tuz
karabiber
aci pul biber
1 corba kasigi salca
2 corba kasigi tereyag

HAZIRLANISI
Patatesleri para seklinde kesip az yagda kizartin ve bos bir kaba koyun ayni tavaya biraz daga yag ilave ederek sogani icine ufak ufak dograyin. Arkasindan 1/2 demet maydonozu icine dograyin ve salcayi koyup karistirin. Hemen kiymayi ilave edip, bir dis sarimsak, tuz, karabiber, aci pul biberi ilave edin iyice karistirin. Daha sonra kizartin ve bir firin tepsisinin altina daga oceden kizartigimiz patateslerin yarisini dizin, uzerinine kalan patatesleri dizin. 5 dakika kadar firinda orta atesle isitin, kalan bir dis sarmisak ve yarim demet maydanozu yogurdun icine dograyip kasikla cirpin. Firindan cikarttiktan sonra yogurdu uzerine dokun ve duz olacak sekilde yayin. Tereyagi yanacak kivamina geldikten sonra uzerine dokun.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz