Pate Chinois

MALZEMELER
1/2 kg az yagli kiyma
1 orta boy sogan
3 adet orta boy patates
3 dis sarmisak
Misir puresi
Tereyagi
3/4 su bardagi sut
Tuz
Bazelik
Kirmizi Toz Biber

HAZIRLANISI
Yarim corba kasigi tereyagi ile kiymis oldugunuz sogan ve sarmisagi pembelesinceye kadar pisirin. Hic su eklemeden kiymayi ustune koyun ve kiymanin kendi suyu ile pismesini saglayin. Diger taraftan patatesleri kabuklarini soymadan haslayin. Kiyma pistikten sonra derin orta boy bir firin tepsisine alin. Ustune misir kremini dokun (eger misir kreminiz yoksa konserve edilmis misir taneciklerini sutle ezin ve icine 1 tatli kasigi seker koyarak karistirin). Dikkat edilecek nokta etle misir kremini karistirmayin ve tabaka halinde kalmasini saglayin. Ardindan hasladiginiz patatesleri soyun ve 3/4 su bardagi sutu, 3/2 corba kasigi tereyagi ve tuzu katarak ezin ve pure haline getirin. Hazirladiginiz pureyi misir kreminin uzerine serin ve yayin. Bazelik ve kirmizi toz biberle patatesin ustunu susleyerek isitmaya birakin. 300 C derecedeki firinda patatesin ustu kizarana kadar pisirin. (yaklasik 20 dakika) Haslanmis yumurta ve coban salatasiyla sicak olarak servis edin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz