Patatesli kek

MALZEMELER
250 gr patates
2 su bardagi un
3 corbakasigi tereyagi (veya margarin)
1 su bardagi dovulmus ceviz
1.5 su bardagi irmik
1 paket maya
1 su bardagi tozseker
1 caykasigi toz tarcin
2 yumurta
Hint cevizi (muskat)

HAZIRLANISI
Patatesleri yikayin, haslayip soyun. Ezerek suzgecten gecirin ve pure haline getirip bir kaba koyun. Elediginiz unu, kusbasi iriliginde kestiginiz tereyagi (veya margarini), irmigi, tozsekeri, mayayi,tarcini ve hint cevizini ilave edin. Cirpilmis yumurta sarilarini, dovulmus cevizi ekleyin. Daha sonra, kar haline gelen kadar cirptiginiz yumurta aklarini yavas yavas ekleyin. Yaglanmis firin tepsisine duzgun sekilde bu hamuru yayin ve onceden isittiginiz 180 derecelik firinda 15 dakika pisirin. Firindan cikardiktan sonra baklava seklinde kesip ilinmaya birakin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz