Patlican galet

MALZEMELER
2 adet iri patlican
tereyag (ya da sivi yag)
175 gr krem peynir
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi sut
350 gr domates
2 yemek kasigi galeta unu
kekik
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Patlicanlari dilimleyip, tuzlu suda otuz dakika bekletin, kagit havlu ile iyice kurulayip, buyuk bir tavada her iki tarafi da hafif pembelesinceye dek kizartin. Patlicanlari, delikli bir kepce ile tavadan cikarip, kagit havlu uzerinde yagi suzulene dek bekletin. Sogan, domates, maydanoz, tuz ve karabiberi ayni tavada bes-on dakika pisirin. Patlicanlari uc esit porsiyona bolup, payreks bir kabin dibine ilk posiyonu koyun, domatesli malzemenin yarisini uzerine doseyin, ustunu 2 yemek kasigi sutle yumusattiginiz krem peynirle ortun. Uzerine once ikinci porsiyon patlicani, daha sonra ucuncu porsiyon patlicani koyup islemi tekrarlayin. Parmesan peyniri galeta unu ile karistirip uzerine serpin. Kucuk parcalara dogradiginiz,bir yemek kasigi tereyagi da yemegin uzerine serpip orta hararetli firinda otuz dakika kadar pisirin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz