Patlicanli kebap
MALZEMELER
1/2 kg kusbasi koyun eti (but tarafindan)
1 kahve fincani maydanoz, ince kiyilmis
1/2 su bardagi zeytinyag
1 corba kasigi margarin
1/2 kg domates
1 kg patlican
karabiber
et suyu
tuz
HAZIRLANISI
Patlicanlari alaca soyup, yurvarlak dilimler halinde dograyin. Uzerine tuz serpin, aci sularinin suzulmesi icin altmis dakika bekletip, bol suda yikayin.Diger yanda kusbasi eti tencereye koyun, suyunu salip cekinceye dek karistirarak kavurun, suyunu cektiginde bir corba kasigi zeytinyagi katin ve etleri zeytinyaginda karistirarak hafifce kizartin. Kizarttiginiz patlicanlari tavadan cikarip, bir tepsiye dizin. Butun patlicanlar kizardiginda, ustune diger tencerede kizarttiginiz eti bosaltin. Domatesin kabugunu soyup, cekirdegini cikarttiktan sonra cok ince dograyin ve bir tutam tuz, karabiber ve bir kasik margarinle birlikte tencerede koyu bir salca oluncaya dek pisirin. Bunu tepsideki patlican ve etlerin uzerine bosaltin. Yeterli miktarda et suyu ilave edip, orta ateste pisirin. Kebap suyunu cektiginde atesten alin, uzerine kiyilmis maydanoz serpip, sicak servis yapin.
Afiyet Olsun!