Patlicanli tencere kebabi
MALZEMELER
1 kilo kemikli koyun eti veya pirzola
2 adet sogan
2 adet domates
4 adet patlican
4-5 adet sivri biber
1 fincan aycicek yagi
1 corba kasigi margarin
Yeterince tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Patlicanlari soyup, uzunlamasina dorde boldukten sonra enlemesine ikiye kesin. Bolca tuzlayip suzgece birakin. Etleri celik ya da kalin dipli bir tencerede bir kasik margarinle cevirerek kizartin. Centilmis soganlari ve karabiberi de ekleyerek, bir bardak sicak su ilavesiyle pismeye birakin. Suyu azaldikca sicak su ekleyin. Ote yandan siyah suyu cikan patlicanlari iyice yikayip kurulayin, ve aycicek yaginda cevirerek kizartin. Iyice yumusayan etleri bir tencereye suyu ile yerlestirin, patlicanlari da uste dizin, domates ve biber dilimleri ile susleyip, kendi suyu ile 10 dakika kisik ateste pisirin. Sicak sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz