Peynirli kabak

MALZEMELER
2 adet kabak
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
yarim demet maydanoz
tuz, karabiber.
2 corba kasigi tereyag
100 gr rendelenmis kasar peyniri
Hamur icin:
400 gr un
4 adet yumurta


HAZIRLANISI
Kabaklari boylamasina ortadan ikiye kesip cekirdeklerini cikardiktan sonra kizgin firinda altmis dakika pisirin. Kasikla iclerini cikarin. Ezip, suzgecten gecirdikten sonra bir kaseye koyun. Tuz, karabiber, kiyilmis maydanoz, yumurta ve ezilmis beyaz peynirle karistirin. Unu, yumurtalari ve bir tutam tuzu yogurun. Nemli bir bez ortup, yarim saat bekletin. Hamuru bir merdaneyle yardimiyla acip, yufkayi sekizer santim genisliginde parcalar halinde kesin. Her seridi de sekizer santim uzunlugunda parcalara bolun. Karelerin ortasina harctan birer tatli kasigi koyup, bohca biciminde katlayin. Kaynar tuzlu suya atip, haslayin. Kevgirle cikarip, sularini suzun. Rendelenmis kasar peynirini serptikten sonra kizdirilmis yagi gezdirin. Sicak servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz