Portakal marmelati

MALZEMELER
su (tarifte belirtilen olcude)
toz seker (tarifte belirtilen olcude)
4 adet limon
4 adet portakal

HAZIRLANISI
Meyveleri yikayin, kabuklarini soyup, cekirdeklerini cikarin. Meyveleri bir kaba, kabuklarini ise su dolu diger bir kaba koyun. Kabuklarin aci tatlarini gidermek icin, birkac kez suyunu degistirerek kaynatin. Kabuklari ve meyveleri, agirliklarinin yaklasik iki misli agirlikta suyun icinde yaklasik yarim saat pisirin. Pisen meyveleri ve kabuklarini agirliklariyla esit miktarda sekerle birlikte, onbes dakika daha, devamli olarak karistirarak pisirin. Pisirdiginiz marmelati sogutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, sogudugunda serin bir yerde saklayin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz