Portakal receli

MALZEMELER
2-3 adet buyuk portakal
1 su bardagi greyfrut suyu
2 adet buyuk greyfrut
1 cay kasigi limon tuzu
2 kg toz seker
1 adet limon

HAZIRLANISI
Portakallari kabuklariyla yikayin, tavla zari iriliginde dograyip, bir tencereye koyun. Uzerine kabugu ve zarlan soyulmus greyfrut parcalarini, bir bardak greyfrut suyunu ve portakallan ortecek kadar su koyun. Portakal kabuklari yumusayincaya dek orta ateste pisirin. 1-2 iki saat kadar dinlenmeye birakip, tencereye bosaltin. Portakallin suyu kadar kadar toz seker olcup uzerine ilave edin ve orta ateste yavas yavas kaynatin. Kaynamaya basladiktan onbes dakika sonra limon suyunu katin. Arada bir kopukleri alin, onbes-yirmi dakika daha kaynatin. Limon tuzu, yanm kahve fincani su ile eritip recele ilave edin. Recelin hazir olup olmadigini anlamak icin, bir kesme sekerin uzerine bir damla damlatin, eger damla sekerin uzerine yayilmazsa hazir, yayilirsa henuz hazir degil demektir. Atesten alip soguttuktan kavanozlara koyup saklayin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz