Portakal soslu izgara balik

MALZEMELER
Kisi basina 300-400 gr temizlenmis balik cinekop, lufer, cupra, fleto halinde palamut vb.)
kisi basina bir orta sogan
tuz
Sosu Icin (4-5 porsiyonluk):
1 adet limon
1 adet portakal
1 yemek kasigi zeytnyagi
tuz
karabibe

HAZIRLANISI
Sosunun hazirlanmasi icin tercihan eksi bir portakal ile 1 limonun suyu bir kaseye cikarilir. Tuz ve karabiber eklenir. Zeytinyagi azar azar akitilip, tahta kasikla hafif dovulerek yedirilir. Soganlar piyaz dogranir.Bir kismi cukur bir tabagin altina dosenir. Baliklar izgarada pisirildikten sonra soganlarin ustune yerlestirilir. Aralari yine sogan piyazi ile beslenir. Baliklarin ve soganlarin uzerne dikkatlice sos gezdirilir. Servise sunulur. Bu sos, baliga ve ozellikle sogan piyazina zarif bir lezzet ekliyecektir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz