Sardalya kebabi

MALZEMELER
Yarim demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 cay kasigi tuz
3 bas sogan
3 domates
7 sivri biber

HAZIRLANISI
Sardalyalari temizledikten sonra suyunun suzulmesi icin tel suzgecte bekletin. Diger tarafta sogani piyaz seklinde dograyip tuzla ovun. Maydanozu ince ince kiydiktan sonra sogana katin. Domatesleri, kabuklarini soyup ve sulu kisimlarini ayirip irice dograyin. Biberlerin de tohumlu kisimlarini cikardiktan sonra irice dograyin. Yagli kagitlari 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayin ve uzerine zeytin yagi surdukten sonra biraz piyaz yayin. Her bir Yagli kagit icin 6-7 sardalya secin. Sardalyalarin karinlarina da bir miktar piyaz koyun. Yanlarina ise domates ve biber koyup kagidi icindeki malzemeyi gostermeyecek sekilde iki ucunu birlestirerek paket haline getirin. Firin tepsisini yaglayin ve paketleri yanyana dizin. Firini 250 dereceye isitip tepsiyi firina surun. 30-40 dakika pisirin. Paketleri actiktan sonra baliklari servis tabagina alip uzerine limon sikarak servis yapin. Kalkan veya kilic baliklari da ayni yontemle pisirilebilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz