Sazan balik dolmasi

MALZEMELER
2 kg sazan baligi
1 su bardagi bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi kuru nane
1 bas sogan
1 cay bardagi sivi yag
Igne iplik

HAZIRLANISI
Sazan baligi pullari temizlendikten sonra yikanir, tuzlanir. Su ve sivi yag kaynayincaya kadar ateste bekletilir. Kaynadiktan sonra icine 1 tatli kasigi tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu cekinceye kadar pisirilir. Icine nane ve karabiber konulur ve agzi kapatilip 10 dk. dinlenmeye birakilir. Hazirlanan bulgur pilavi boyuna yarilan baligin icine doldurulduktan sonra igne iplikle dikilir. Ayri bir kapta sogan salca ve yag kavrulup sos hazirlanip baligin ustune dokulur. Firina surulur ve yarim saat pisirilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz