Sebzeli borek
MALZEMELER
ic malzemesi:
1 corba kasigi margarin
10-15 adet mantar
? kg taze sogan
3-4 adet sivri biber
1,5 corba kasesi sebze garnitur
4 dis sarimsak
1 su bardagi kuru uzum
2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Hamuru icin:
1 su bardagi eritilmis margarin
4 su bardagi un
1 corba kasigi kuru maya
1/2 su bardagi ilik su
5 adet yumurta
1 corba kasigi tuz
1 corba kasigi tozseker
sosu icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi sut kremasi
6 adet yumurta
1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
tuz
kirmizi tozbiber

HAZIRLANISI
Yarim su bardagi ilik suda mayayi eritin ve 6-7 dakika kadar bekletin. Unu yoguracaginiz yere dokun ve ortasini havuz gibi acin. Margarini erittikten sonra margarini, mayali suyu, sekeri, tuzu ve yumurtayi ekleyerek yogurun. Uzerini nemli bir bez orttukten sonra dinlenmeye birakin ve 15-20 dakika dinlendirin. Sarmisaklari kucuk kucuk kiyin. Mantarlari, sogani v ebiberleri temizledikten sonra onlari da kucuk kucuk kesin. 1 kasik margarini tavada eritin. Sivribiberleri, mantarlari, sogani ve sarimsaklari erimis margarinle ocakta kavurun. Kuru uzum, sebze garnitur ve kasar peynirini de ekleyip karistirin. 1-2 dakika daha kavurup atesten alin. Yumurta, sut, sut kremasi, kirmizi toz biber ve tuzu iyice cirpin, sosu hazirlayin. Hamuru yaklasik 1 cm kalinliginda acin. Firin kalibini yaglayip unladiktan sonra hamuru yayin. Onceden isitilmis 180 dereceli firinda 5-6 dakika kadar pisirin. Firindan alin ve uzerine sebzeli karisimi yayin. Sosu gezdirin ve kasar peynirini serpistirin. Firina verip yaklasik 25 dakika daha pisirin. Dilimleyip servis tabagina alin ve sicak servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz