Sebze corbasi (ispanakli)
MALZEMELER
2 litre su
Yarim kilo ispanak
2 havuc
1 adet kereviz
1 avuc sehriye
1 cay bardagi siviyag
1 adet patates
1 adet sogan
Az tuz
1 limon
HAZIRLANISI
Kaynamakta olan suya butun malzeme yikanmis, ayiklanmis ve dogranmis olarak atilir. Sebzeler yumusayinca ilinmaya birakilir. Bir el mixeri yardimiyla butun malzeme cekilir. Daha sonra yag ilave edilir. Atesin alti acilir. Kaynamaya baslayinca 1 avuc tel sehriye atilir. 4-5 dakika da bu sekilde pisirilir. Pistikten sonra limon suyu ilave edilir.
Not: Et suyu saglik acisindan yagli ve kolesterol artirici ozellige sahip oldugu icin corbalarimizda et suyu kullanilmamaktadir. Arzuya gore et suyu ve tavuk suyu ilave edilebilir.
Afiyet Olsun!