Sebzeli tavuk

MALZEMELER
4 adet kucuk tavuk budu
3/4 cay bardagi zeytinyag
2 adet havuc
2 adet dolmalik yesil biber
4 adet carliston
3 adet domates
4 adet buyuk patates
1 adet patlican
4 adet mantar
2 adet kasik salca
1 adet kasik tereyagi
2 adet kasik yogurt
nane, kekik, kirmizi biber,
kizartmak icin aycicek yagi

HAZIRLANISI
Tavuklari kucuk bir tencerede suyla yumusayana dek pisir.Pisince tencereden al,soguk sudan gecir. Zeytinyag,yogurt,nane,kekik,kirmizi biberi iyice karistir. Tavuklari bu karisima bulayip 1-2 saat buzdolabinda beklet. Bu arada havuclari uzunlamasina 4'e sonrada ortadan 2'ye bol.Dolmalik biberleri temizleyip uzunlamasina 4'e bol.Carlistonlari yika. Domatesleri yika,4'e bol.Mantarlari yikayip saplarini kopar.Patatesleri yika,soy,dogra ve aycicek yaginda kizart. Patlicanlari da seritli sekilde soy, patatesleri kizarttigin yagda kizart. Tavugu, havucu, dolmalik biberi, carlistonu ve domatesleri elektrikli izgarada kizart. Tavuklari derin bir firin kabina al, kenarlarina geri kalan sebzeleri, en uste de patatesleri ve patlicanlari yerlestirip 75 derece sicakliktaki firina koy. Tavada tereyagini erit, salcayi hazirla. Tuzunu ve nanesini ekleyip firindaki tavugun ustune dok. 10 dakika firinda bekletip sicak servis yap.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz