Sehriyeli pilav

MALZEMELER
1 kahve fincani arpa sehriyesi
4 corba kasigi tereyagi
3 su bardagi su
2 bardak pirinc
tuz

HAZIRLANISI
Pirincleri ayiklayin, bir tencereye piriclerin uzerini ortecek miktada, sicak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nisastasi kaybolana kadar yikayip, suzun. Bir tencereye tereyagini koyarak hafifce kizdirin. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya birakin. Diger taraftan arpa sehriyesini yagda pembelesene KADAR cevirin. Kevgirle yagdan alip, icinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarim saat kadar haslayin. Pilav suyu iyice kaynayinca pirinclerle sehriyeyi birlikte tencereye atin. Bir-iki defa karistirip tencerenin kapagini kapatin.. Pirincler suyunu cekinceye kadar once kuvvetli, sonra orta isidaki ateste pismeye birakin. Tencereyi atesten almadan once pilavi bir defa karistirip servis tabagina koyun.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz