Sepette tavuk
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet tavuk gogsu (but da olabilir.)
8-10 adet mantar(haslanmis.)
3-4 dis sarmisak
1 demet maydanoz
3 corba kasigi kadar un
margarin
tuz, karabiber
HAZIRLANISI
Yufkalar mendil buyuklugunde (20x20 cm) karelere kesilir. 3 kat ust uste uclari kaydirilarak konur (alti koseli yildiz gibi gozukecek). Kenarlarina biraz margarin surulup, kucuk guvec kaplarina konur. Kucuk sepet seklini alacak sekilde 10 -15 dak. orta isili firinda hafif kizartilir.
Bir tavada yag biraz kizdirildiktan sonra kusbasi dogranmis,tuzlanip,unlanmis tavuk parcalari ciger gibi kavrulur. Icine mantar,kucuk centilmis sarimsaklar.ince kiyilmis maydanoz ve kara biber de ilave edilerek biraz daha kavrulmaya devam edilir. Etler nar gibi kizardiktan sonra, firindan cikan sepet yufkalar kaliplarindan cikartilarak, hazirlanan icle doldurulur, servis yapilir (istenirse servis saatine kadar ilik firinda bekletilir).
Afiyet Olsun!