Sicak sebze Salatasi
MALZEMELER
2 adet havuc
1 adet kabak
10 adet bruksel lahanasi
100 gram tam yagli tuzlu beyaz peynir
4 adet buyuk dis sarmisak
Zeytinyagi
HAZIRLANISI
Bruksel lahanalari temizlenir, cok yumusamayacak sekilde haslanir. Diger tarafta havuc ve kabaklar boyuna ince ince (julyen) kesilir. Tavaya zeytinyagi konulur ve kizdirilir, once havuclar atilir, birkac dakika cevrilir, ardindan kabaklar atilir. Catalla ara sira yumusakliklari kontrol edilir, istenen kivama gelince, minik parcalara bolunmus sarmisaklar icine atilir. Haslanmis bruksel lahanalari ikiye bolunerek tavaya eklenir. Catalla ezmis oldugumuz beyaz peynir sebzelerle karistirilir ve birkac dakika tahta kasikla cevrilerek erimesi saglanir. Sicak olarak servis yapilir.
Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.
Afiyet Olsun!