Sir
MALZEMELER
4 su bardagi un
1/2 litre ayran
1 bas sarimsak
1.5 cay kasigi tuz
2 yemek kasigi tereyagi

HAZIRLANISI
Bir kaba un ve tuzu koyup yeteri kadar su ekleyerek hamurunuzu iyice yogurun. Daha sonra hamurunuzu parcalara bolun. Boldugunuz parcalardan oklava yardimi ile yufkalar acin. Hazirladiginiz yufkalari sac uzerinde pisirin. Pisirdiginiz yufka ekmegini uzunluguna rulo yaptiktan sonra 4-5 cm buyuklugunde lokmalar kesin. Her bir yufkaya ayni islemi yapin. Sarmisagi dovun ve ayranin icerisine ilave edip karistirin. Kestiginiz lokmalari sarmisakli ayrana bandirip dikine ve yanyana sikisik bir sekilde firin tepsisine dizin. Firinda yaklasik 35-40 dakika pisirin. Bir kapta tereyagini kizdirip firindan cikan yemegin uzerine dokun. Servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz