Sogan corbasi
MALZEMELER
500 gr sogan
2 corba kasigi un
2 dilim bayat ekmek
5 su bardagi et suyu
2.5 corba kasigi tereyag
3 corba kasigi zeytinyag
1 kahve fincani kasar peyniri , rendelenmis
karabiber, tuz

HAZIRLANISI
Soganin kabuklarini soyup, ince ince dograyin. Ekmek dilimlerini kup kup dograyin. Tencereye zeytinyag ve tereyag koyup atese yerlestirin. Yag kizmaya basladiginda dogradiginiz ekmekleri yagin icine atip kizartin. Ekmekler pembelesdiklerinde bir kevgir yardimiyla yaglarini suzup, tencereden alin. Daha sonra yagin icine kiyilmis sogani atin ve sogan pembelesinceye dek karistirarak kavurun. Sogan pembelestignde, yaga biraz un serpistirin ve un renk degisinceye dek karistirarak kavurun. Unun rengi degistiginde, ilik et suyunu ilave edin ve tencerenin kapagini ortup pismeye birakin.Soganlar iyice pistikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir tasim daha kaynatip, atesten alin. Kizarttiginiz ekmek parcalari ve rendelediginiz kasar peynirini katin, biraz karistirip sicak sicak servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz