Somonlu kabak terin
MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon fume
4 adet yumurta
5 corba kasigi taze krema
2 corba kasigi un
1 cay kasigi kori
Maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANISI
Kabaklari uzunlamasina dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haslayin.
Hasladiktan sonra havlu kagit uzerine alin (suyunu cekmesi icin).
Derin bir kasede, yumurta, krema, un , kori, ince kiyilmis maydonoz, tuz ve karabiberi iyice cirpin.
Firininizi 210 dereceye ayarlayin
Firina dayanikli bir kalibi yaglayip,unlayin.
Kalibin dibine once hazirladiginiz hamurun birazini koyun, uzerine birkac kabak dilimi ve somon dizin.
Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar ayni islemi tekrarlayin.
Onceden isitilmis firinda benmari usulu 45 dakika pisirin
Sicak veya ilik olarak servis yapin
Afiyet Olsun!