Tas pilavi

MALZEMELER
1 kg kusbasi et
1 kg arpacik sogani
1 kg pirinc
1 adet havuc
100 gr tereyagi
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz

HAZIRLANISI
Tereyaginin 3/2’sini eritin ve etleri yaklasik 4-5 dakika kavurun. Havuclari ince ince kiyin ve arpacik soganlari ile birlikte ekleyin. Salcalari, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pisirin. Buyuk bir tepsiye etin pistigi tencereyi ters cevirin. Tencerenin buharla havaya kalkmamasi icin uzerine agir bir sey koyun. Tepsiye 7-8 su bardagi su koyun ve kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin. Pisen yemegin suyunu suzun. Tencereyi ters cevirin, suzulmus suyu tencereye alin ve 2 litreye tamamlayarak kaynatin. Pirincleri suya atin. . Pistikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyagini eritip uzerinde gezdirin. Pilavi servis tabagina aldiktan sonra etli karisimi uzerine dokun ve cacikla birlikte servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz