Tas pilavi
MALZEMELER
1 kg kusbasi et
1 kg arpacik sogani
1 kg pirinc
1 adet havuc
100 gr tereyagi
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
HAZIRLANISI
Tereyaginin 3/2’sini eritin ve etleri yaklasik 4-5 dakika kavurun. Havuclari ince ince kiyin ve arpacik soganlari ile birlikte ekleyin. Salcalari, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pisirin. Buyuk bir tepsiye etin pistigi tencereyi ters cevirin. Tencerenin buharla havaya kalkmamasi icin uzerine agir bir sey koyun. Tepsiye 7-8 su bardagi su koyun ve kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin. Pisen yemegin suyunu suzun. Tencereyi ters cevirin, suzulmus suyu tencereye alin ve 2 litreye tamamlayarak kaynatin. Pirincleri suya atin. . Pistikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyagini eritip uzerinde gezdirin. Pilavi servis tabagina aldiktan sonra etli karisimi uzerine dokun ve cacikla birlikte servis yapin.
Afiyet Olsun!