Tavuk but
MALZEMELER
2 adet but
1 corba kasigi margarin
1 dis sarimsak
1 corba kasigi salca
1 adet domates
1 adet dogranmis biber
3-4 adet taze sogan
Kirmizi pul biber
4-5 sap maydanoz
HAZIRLANISI
Butlar tavada kizartilir. Bir tencerede sarimsak ile margarin isitilarak karistirilir. Karisimin uzerine salca, ve su eklenir. Daha sonra tavaya onceden kizarttigimiz butlar da konulur ve su kaynayincaya kadar beklenilir. Bu esnada ayri bir tavada dogramis oldugumuz domates, biber ve soganlar kizartilir. Tenceredeki yemek kaynayinca servis tabagina once bir miktar domates, biber, sogan karisimindan konulur. Uzerine butlar ve butlarin uzerine de yine domates, biber, sogan karisimindan konulur. En ustune yemegin suyundan gezdirilir ve kirmizi biber-maydanoz serpilir. Yemegin yaninda patates kizartmasi tavsiye edilir.
Afiyet Olsun!