Tavuk koftesi

MALZEMELER
1/2 tavuk (haslanmis, didiklenmis)
1 1/4 kahve fincani un
2 corba kasigi margarin
3/4 su bardagi sut
1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
3 yumurta
galeta unu
1 su bardagi aycicek yagi (kizartmak icin)
tuz
karabiber

HAZIRLANISI
Bir tencerede yagi yakmadan eritin. Unu ekleyerek sarartmadan kavurun, kaynar sutu dokerek hizla karistirin. Putursuz bir bulamac yapin. Yumurta sarilarini, rendelenmis kasar peynirini, tuzu, karabiberi, tavugu ekleyerek siki bir hamur olana kadar surekli karistirarak pisirin. Hamuru yaklasik 2 saat buzdolabinda bekletin. Daha sonra kucuk parcalar kopartarak kofteler yapin. Once unar, sonra cirpilmis yumurtaya ve en sonra galeta ununa batirarak kizgin yagda kizartin. Sicak servis yapin.
Not: bu tarifte tavuk yerine patlican kullanirsaniz patlican koftesi yapmis olursunuz.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz