Tavuk suyu corbasi
MALZEMELER
1 bas sogan
1 adet havuc
1 corba kasigi tuz
1 adet orta boy tavuk
3.5 It su ( yaklasik 13 su bardagi)

HAZIRLANISI
Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta buyuklukte bir soganin kabuklarini soyun, ustunu temizlediginiz havucu ilave edin, tuylerini yolup, icini temizledikten sonra, harli ateste tutsuleyip, yikadiginiz tavugu ilave edin. Tuzunu katin, tencere kapagi acik vaziyette atese koyun.Su isindiginda suyun uzerinde beliren kopukleri delikli bir kepce yardimi ile alip atin. Daha sonra tencerenin kapagini ortun. Tavuk iyice yumusayincaya dek 2-2.5 saat kaynatin. Tavuk pistikten sonra bir tabaga koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir suzgecten gecirin. Boylelikle yaklasik 8 su bardagi su elde edeceksiniz, eger su miktari bundan daha fazla ise bir sure daha kaynatip su miktarini azaltin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz